Taifunul Megi, care a afectat luni nordul Filipinelor si care continua sa se manifeste, marti, prin ploi torentiale, a provocat moartea a zece persoane, au anuntat surse oficiale, citate de AFP.

Patru persoane au murit luni in provincia Pangasinan (est): trei dupa ce o cladire s-a prabusit si una electrocutata, a anuntat un purtator de cuvant al Crucii Rosii, Alex Rosete, citat de MEDIAFAX.

Trei persoane s-au inecat in provincia Isabela, in orasul de coasta Maconacon, potrivit guvernatorului provinciei Faustino Dy, iar alte trei au murit in nordul insulei Luzon, principala insula din Filipine.

Mai multe zone din provincia Isabela (nord) erau in continuare fara curent electric, iar caile de comunicatie erau intrerupte, dupa ce rafalele de vant care au traversat regiunea au ajuns la 260 de kilometri pe ora luni.

  • Megi, care inseamna "peste pisica" in coreeana, este taifunul cel mai puternic care a traversat Filipine in ultimii patru ani.

Marti dimineata, acesta se indrepta catre vest, catre Marea Chinei de Est, dar ploile violente continuau sa cada in insula Luzon.

  • Arhipelagul Filipine este afectat in fiecare an de aproximativ 20 de taifunuri.

Furtuna tropicala Ketsana si taifunul Parma, in septembrie si octombrie 2009, au provocat inundatii grave. Peste 1.000 de persoane au fost ucise si alte zece milioane de persoane afectate de aceste doua fenomene.

[VIDEO]: Insulele Filipine, lovite de cea mai puternica furtuna de pe Terra


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.