Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, se va afla la Bucuresti la 8 noiembrie pentru a participa la cel de-al treilea summit dedicat Strategiei Dunarii, a declarat, luni, Viorel Ardeleanu coordonator national privind Strategia Dunarii.

Ardeleanu a spus ca Barosso a confirmat prezenta sa la Bucuresti. Potrivit oficialului MAE, acesta va lua parte, impreuna cu lideri din 14 state din regiunea Dunarii, la ultimul summit dedicat Strategiei UE privind Dunarea inainte de adoptarea finala a proiectului de catre Comisia Europeana la 8 decembrie.

Ardeleanu a spus ca participantii la summit vor adopta si o declaratie finala.

Vor participa oficiali din 14 state dintre care opt tari UE. Ulterior acestui summit care va avea loc la 8 noiembrie Comisia Europeana va adopta in Colegiul comisarilor la 8 decembrie o comunicare privind strategia europeana a Dunarii, potrivit MEDIAFAX.

Strategia va fi adoptata in Consiliul UE in luna aprilie 2011 in timpul presedintiei ungare a UE, urmand ca in luna iunie ea sa fie supusa aprobarii Consiliului European.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.