Presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a declarat ca marile puteri nu au alta optiune decat sa negocieze cu Iranul in problema nucleara, subliniind ca discutiile care nu se vor baza pe "dreptate si respect reciproc" vor fi sortite esecului.

"Am spus de la inceput ca cea mai buna modalitate de solutionare a crizei nucleare iraniene o reprezinta negocierile cu Iranul. Nu aveti alta optiune. Toate celelalte cai sunt blocate", a declarat Ahmadinejad intr-un discurs rostit la Ardebil, citeaza MEDIAFAX.

Ahmadinejad a reiterat ca "discutiile trebuie sa se bazeze pe dreptate si respect reciproc", in prima reactie publica dupa anuntul intentiei reluarii negocierilor intre Teheran si cei cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate ONU, plus Germania.

"Iranul nu va renunta deloc la drepturile sale internationale si mentine intrebarile adresate marilor puteri. Sunteti pregatite sa respectati regulile AIEA? Doriti cu adevarat sa cooperati? Ce credeti de bomba atomica a regimului sionist", a reiterat liderul iranian.

"Raspunsul la aceste intrebari va fi determinant pentru negocieri. Oricum vom negocia, dar vom discuta diferit cu cei care cauta prietenia si cu cei care sunt inamici"
, subliniaza Ahmadinejad.

Marile puteri au propus Iranului sa reia, in perioada 15 - 18 noiembrie, discutiile pe tema programului nuclear intrerupte in urma cu un an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.