Compania Fed Ex sustine ca recipientele au fost distruse in incendiul izbucnit dupa accident.

Un avion cargo al companiei Fed Ex, care transporta esantioane de virusuri, s-a prabusit, joi, pe o linie de cale ferata, in apropiere de centrul orasului canadian Winnipeg, a anuntat politia locala, citata de cotidianul "The Globe and Mail", in editia electronica de ieri. Accidentul s-a soldat cu moartea pilotului, dar nu a provocat pagube materiale semnificative. Desi avionul transporta recipiente cu esantioane ale virusilor gripei si herpesului, acestea au fost distruse in incendiul care a urmat accidentului, a declarat un purtator de cuvant al companiei careia ii apartinea avionul.

Aeronava Cessna 208 decolase de pe aeroportul din Winnipeg, indreptandu-se spre Thunder Bay, Ontario, dar, in scurt timp, pilotul, o femeie, a cerut turnului de control permisiunea de a reveni la sol. "Dupa aceea, avionul a disparut de pe ecranul radarului si s-a pierdut contactul cu pilotul", a declarat anchetatorul David Ross, de la Comitetul pentru Siguranta Transporturilor. Avionul s-a prabusit pe calea ferata, in apropierea unei intersectii aglomerate din oras, si a luat imediat foc. Ross a afirmat ca nu se stie, deocamdata, daca pilotul a aterizat intentionat pe calea ferata, pentru a reduce riscul unor pagube materiale grave sau de eventuale pierderi de vieti omenesti.

Un reprezentant al politiei a declarat ca accidentul ar fi putut fi cauzat de conditiile meteorologice, deoarece in zona ningea, era ceata, vant, iar temperatura se apropia de zero grade Celsius. Nu este primul accident survenit la Winnipeg in timpul unui transport de agenti patogeni. In luna martie a acestui an, o furgoneta apartinand companiei Fed Ex, care transporta mostre de antrax catre Laboratorul National de Virusologie, cu sediul in acest oras, a intrat in coliziune cu un alt autovehicul. Din fericire, nici un recipient cu esantioane nu s-a spart.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.