Fortele terestre americane testeaza in premiera o uniforma de lupta pentru femei care va fi 'mai adecvata pentru constitutia lor', iar daca aceasta va fi aprobata, de noul model vestimentar vor beneficia circa 160.000 de femei.

'Uniforma unisex este putin cam mare. Cu aceasta, s-a ignorat cu totul silueta. Scopul nu este de a accentua formele feminine, ci de a adapta uniforma la particularitatile corpului feminin', a declarat comandantul Sequana Robinson, adjunctul sefului proiectului PEO Soldier, insarcinat cu realizarea uniformelor si prima femeie care o va purta, informeaza AGERPRES.

In jur de 15 femei din trupele de uscat americane vor purta noua uniforma in baza Fort Belvoir, din Virginia.

In comparatie cu liniile rustice ale versiunii masculine, tinuta feminina are o talie ingustata cu cativa centimetri, o vesta care acopera soldurile si o croiala a spatelui care lasa loc pentru bust. Cordonul din talie este inlocuit cu un elastic, umerii nu mai cad in apropiere de coate, iar zona dintre picioare este stramtata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.