Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, i-a ofeit presedintelui iranian, Mahmoud Ahmadinejad, o pusca apartinand unui militar israelian, a anuntat postul de televiziune al miscarii siite libaneze, citat de AFP.

Imagini ale postului Al Manar l-au infatisat pe presedintele iranian si pe aliatul sau cheie in Liban imbratisandu-se, iar ulterior discutand, zambind.

Cei doi s-au intalnit la "Ambasada Iranului la Beirut, unde au discutat (...) rezultatele vizitei istorice intreprinsa de presedintele Ahmadinejad", se arata in comunicatul Hezbollah, cutat de MEDIAFAX.

Hassan Nasrallah i-a oferit, ulterior, presedintelui iranian "drept cadou si in semn de loialitate si recunostinta" o pusca apartinand unui soldat israelian, prezentata ca o "captura in razboiul din 2006", intre Hezbollah si statul evreu.

Iranul este principalul sustinator politic si militar al "Partidului lui Dumnezeu".

Ultimele imagini cu cei doi impreuna, inamici declarati ai Israelului, au fost difuzate de televiziune la 26 februarie, de la o reuniune tripartita, la Damasc, alaturi de celalalt aliat al lor, presedintele sirian, Bashar al-Assad.

Deplasarile lui Nasrallah sunt foarte secrete, din motive de securitate. Ultima sa aparitie in public a avut loc in iulie 2008.

Presedintele iranian a efectuat o vizita oficiala de doua zile in Liban, in cadrul careia a ajuns pana in sudul tarii, la cativa kilometri de Israel, a carui "disparitie" a prezis-o inca o data.

Aceasta deplasare a fost cel mai puternic moment al vizitei lui Ahmadinejad in Liban, criticata de majoritatea parlamentara prooccidentala libaneza, dar si de catre Statele Unite si Israel, care acuza Iranul ca inarmeaza Hezbollah, miscarea politica si militara cea mai puternica din aceasta tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.