Reprezentantii Rusiei si Georgiei au reluat joi 'discutiile' lor de la Geneva, sub egida UE, ONU si OSCE /Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa/, menite sa previna o eventuala reluare a ostilitatilor in regiunile separatiste georgiene Osetia de Sud si Abhazia dupa razboiul ruso-georgian din 2008, au indicat surse din cadrul Natiunilor Unite citate de AFP.

Discutiile, care se afla la a 13-a runda, au inceput la ora 09,15 (07,15GMT), a precizat Elena Ponomareva, purtator de cuvant al ONU la Geneva.

Aceste discutii intervin intr-un climat de tensiune intre cele doua parti. La sfarsitul lunii septembrie, Georgia a acuzat fortele ruse prezente in Osetia de Sud de acapararea unor terenuri si case dincolo de limitele acestui teritoriu separatist georgian a carui independenta a fost recunoscuta de Moscova dupa razboiul din august 2008, transmite AGERPRES.

Rusia a respins acuzatiile. La 30 septembrie, purtatorul de cuvant al Ministerului georgian de Interne, Sota Utiasvili, declara ca problema va fi evocata la 14 octombrie, in cadrul rundei de discutii de la Geneva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.