Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat joi ca vrea sa aduca sub control pana in 2015 maladiile neglijate de marile companii farmaceutice care afecteaza un miliard de persoane si provoaca moartea a 534.000 de oameni anual.

Aceste maladii sunt cu atat mai neglijate cu cat, 'cu exceptia febrei dengue, ele nu sunt la originea unor evolutii explozive care atrag atentia mass-media', subliniaza raportul OMS, relateaza AFP si Reuters, conform AGERPRES.

Totusi, acestea antreneaza infectii care provoaca uneori moartea 'in termen de luni, saptamani sau zile', precum febra dengue hemoragica, boala somnului si ulcerul de Buruli, dar cel mai adesea desfigureaza.

In cele mai multe din aceste cazuri, persoanele sunt afectate simultan de cinci pana la sapte maladii parazitare transmise de insecte, larve si moluste, precum rabia, trahomul, lepra, leismanioza sau elefantiazis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.