Un afis urias pe care sunt desenate patru caricaturi infatisandu-l pe Barack Obama, in postura de kamikaze islamist, homosexual, bandit mexican si mafiot, a generat un val de critici in Statele Unite, in apropierea alegerilor legislative din noiembrie, relateaza AFP.

Sub caricaturile infatisandu-l pe presedinte se poate citi mesajul "Vote democRAT". Afisul este lipit pe un imens panou, la Grand Junction, un oras din Colorado, in vestul Statelor Unite, si a atras atentia presei din intreaga lume, transmite MEDIAFAX.

"Este mai mult decat respingator, este o lipsa de respect", a declarat Martelle Daniels, un oficial local din cadrul Partidului Democrat, in opinia careia este vorba despre un act "rasist si homofob".

Sub caricaturile presedintelui american sunt desenati sobolani, fiecare purtand o inscriptie, ca "IRS", Administratia americana responsabila cu impozitele, "EPA", Agentia americana de Protectie a Mediului, sau "FED", Banca centrala americana.

Chuck Pabst, un oficial republican din acest oras, a declarat pentru cotidianul Grand Junction Sentinel ca afisul este "de prost gust". "Este reprobabil si lipsit de respect", a declarat el. "Sa ridiculizezi pe cineva in acest fel este pueril", a continuat Pabst.

Comitatul Mesa, in care se afla Grand Junction, este controlat de republicani, iar conservatorii devin tot mai numerosi si sunt grupati in numeroase organizatii ultraconservatoare ale Tea Party.

Afisul a fost realizat de artistul Paul Snover, care activeaza pe numeroase site-uri Tea Party. El nu a putut fi contactat de AFP imediat, dar a declarat, pentru Grand Junction Daily Sentinel, ca nu are dreptul sa dezvaluie cine l-a platit pentru a realiza afisul.

Dennis Lucas, un om de afaceri din Grand Junction, proprietarul panoului de afisaj, a declarat ca nu poate spune cui l-a inchiriat.

Alegerile legislative de la 2 noiembrie se anunta dificile pentru democrati si presedintele Barack Obama, sondajele fiind favorabile republicanilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.