A doua editie a revistei online a retelei al-Qaida contine o serie de materiale care indeamna la jihad, precum si idei pentru comiterea unor atacuri teroriste, cum ar fi atacarea unui restaurant aglomerat din Washington D. C., cu vehicule utilitare sau focuri de arma.

Revista retelei al-Qaida se numeste "Inspire","Inspiratie", iar in spatele initiativei ar fi un american identificat ca Samir Khan, care acum locuieste in Yemen, sustin serviciile de informatii, relateaza MEDIAFAX.

Noua editie a aparut la implinirea a zece ani de la atacul care a vizat nava militara americana USS Cole, in portul yemenit Aden, in timp ce prima editia aparuse in iulie.

  • Washington D.C, vizat de al-Qaida

Un articol intitulat "Noua generatie a masinii de taiat iarba" indeamna la folosirea unui vehicul utilitar intr-un atac, "dar nu pentru taierea ierbii, ci pentru eliminarea dusmanilor lui Allah". Potrivit articolului, un astfel de plan trebuie aplicat in tari in care lumea sustine "ocupatia israeliana din Palestina, invazia americana din Afganistan si Irak sau in tarile care au un rol in defaimarea Profetului Mahomed".

O alta idee de atac se refera la folosirea unei arme de foc. "Trebuie aleasa locatia cea mai buna. Un atac aleatoriu la un restaurant din Washington D.C., la ora pranzului, ar putea avea ca rezultat omorarea unor angajati guvernamentali", subliniaza autorul articolului din revista retelei teroriste al-Qaida.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.