Guvernul rus va cheltui 777 de milioane de ruble (26 de milioane de dolari) in urmatorii 15 ani pe programe de propaganda patriotica, scrie, marti, un cotidian de afaceri rus, citat de RIA Novosti in pagina electronica.

Ministerul Culturii si Agentia Federala pentru Tineret sunt insarcinate cu activitati cum ar fi publicarea cartilor patriotice si promovarea muzeelor, dar pe viitor si structurile responsabile cu respectarea legii vor contribui la intensificarea patriotismului in randul populatiei, potrivit cotidianului Vedomosti, transmite MEDIAFAX.

Serviciul federal rus de control al drogurilor va primi patru milioane de ruble (aproximativ 133.000 de dolari) pentru promovarea unei campanii antidrog in randul tinerilor, scrie ziarul.

Serviciul penitenciar federal va crea de asemenea un muzeu al sistemului penitenciar rus.

In mai, Ministerul rus al Comunicatiilor a cerut Guvernului sa aloce 500 de milioane de ruble (aproximativ 16 milioane de dolari) pentru un proiect in valoare de 24 de milioane de dolari de creare a unor jocuri pe calculator destinate intensificarii patriotismului in randul tinerilor si promovarii viziunii Moscovei despre "adevarul istoric".

Insa consilierul prezidential Arkadi Dvorkovici a declarat atunci ca proiectul este interesant, dar ca nu este sigur ca acesta necesita sprijinul Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.