Patruzeci de persoane au murit si zece au fost ranite, in urma coliziunii intre un tren si un autocar, marti, in Ucraina, a anuntat premierul ucrainean, Mikola Azarov.

Accidentul s-a produs in regiunea Dnipropetrovsk, in zona de centru-est a Ucrainei, in jurul orei 8.30 (8.30, ora Romaniei), transmite MEDIAFAX, citand AFP.

"Potrivit datelor preliminare, 40 de persoane au murit si zece au fost ranite", a declarat Azarov, in deschiderea Consiliului de ministri. Afirmatiile sale au fost citate de agentia Interfax.

Guvernul ucrainean a tinut un minut de reculegere in memoria victimelor. Politia rutiera regionala a anuntat la randul sau moartea a 38 de persoane si ranirea altor zece. Un bilant anterior, conform informatiilor preliminare ale politiei rutiere regionale, mentiona 37 de morti.

"Soferul autocarului a incalcat codul rutier trecand pe culoarea semaforului care interzicea trecerea, inainte de a intra in coliziune cu trenul. Autocarul transporta localnici (...) Trei copii figureaza printre morti. (...) Este un adevarat carnagiu",
a declarat purtatoarea de cuvant a politiei regionale, Liudmila Basmakova.

"Locomotiva a tarat autocarul circa o suta de metri", a afirmat serviciul de presa al Ministerului de Interne, intr-un comunicat.

  • Ministerul de Interne: Bilantul ar putea creste

"Unii raniti sunt in stare critica. Iata de ce aceste cifre tragice se mai pot schimba", a precizat serviciul de presa al ministerului, potrivit agentiei Interfax.

Presedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, a transmis condoleante rudelor victimelor, ordonand fortelor de ordine sa efectueze o ancheta "minutioasa" cu privire la aceasta drama si sa-i "gaseasca pe cei vinovati", a afirmat presedintia, pe site-ul sau oficial.

Circulatia in Ucraina este adesea haotica, iar soferii, dintre care multi circula cu vehicule vechi, incalca frecvent codul rutier. In 2008, peste 7.000 de ucraineni au fost ucisi in accidente rutiere.

Citeste si:
Ministrul Sănătății: Cei din generația mea mergeau la mare cu...
Ministrul Sănătății: Cei din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.