Michael Haupl, primarul Vienei, si-a castigat duminica un alt mandat de cinci ani la primaria capitalei Austriei promitand in campania electorala, printre altele, posibilitatea de angajare fara permis de munca pentru emigrantii din estul Uniunii Europene.

Socialist-democratul Michael Haupl, l-a depasit cu aproximativ 20% din sufragii pe contracandidatul sau, Heinz-christian Strache de la Partidul Liberal Austriac (FPO), o formatiune considerata de extrema dreapta, potrivit Adevarul.ro. Astfel, Haupl, un adept al politicilor UE de deschidere a pietei muncii la nivel european, a castigat un alt mandat de cinci ani la primaria orasului pe care l-a adus pe locul 1 in topul capitalelor cu cea mai ridicata calitate a vietii.

Potrivit lui Michael Haupl, "Viena va ramane un oras in care toti oamenii, indiferent de origine, sa se simta ca fiind parte integranta a orasului."

Majoritatea celor 11.000 de romani inregistrati oficial in Viena au aratat in ultimii ani ca se pot integra foarte bine in civilizatia acestei capitale, astfel ca realegerea primarului Michael Haupl este o garantie a continuitatii acestor relatii", a declarat pentru Adevarul.ro, subcomisarul Dorel Schiopu, atasat pentru afaceri interne in cadrul Ambasadei Romaniei la Viena.

In prezent, muncitorii din estul Uniunii Europene trebuie sa aiba permis de munca pentru a putea lucra in Austria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.