Aproximativ 140.000 de alegatori palestinieni din 26 de localitati din Cisiordania au fost chemati ieri la vot, in cadrul primelor alegeri locale organizate in aceste teritorii dupa 28 de ani. 886 de candidati, dintre care 139 de femei, si-au disputat 306 locuri in consiliile locale.

Alegerile din Cisiordania, care vor fi urmate de scrutinuri similare organizate in etape in toate teritoriile palestiniene, au constituit pentru principalele grupari palestiniene, Fatah (a fostului lider Yasser Arafat) si Hamas, un test de forta in vederea prezidentialelor din 9 ianuarie. Hamas, care a anuntat ca va boicota alegerile pentru presedintia Autoritatii Palestiniene, ramasa vacanta in urma decesului lui Arafat, a participat totusi la locale. Premierul palestinian, Ahmad Qorei, a votat la sectia organizata la "Clubul Tineretului" din Abu Dias, suburbie a Ierusalimului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.