Un angajat de nationalitate franceza din cadrul grupului energetic austriac OMV in Yemen a fost impuscat mortal de un gardian, miercuri, in incinta companiei, situate in apropierea capitalei Sanaa.

Sediul companiei, care se afla la Haddah, la periferia capitalei Sanaa, a fost incercuit de fortele de politie dupa atac, au afirmat alte surse din cadrul serviciilor de securitate, relateaza MEDIAFAX, citand AFP.

Conducerea grupului, fusese contactata de AFP, a refuzata sa ofere detalii despre circumstantele atacului.

Ulterior, Franta a confirmat "impuscarea mortala a unui cetatean francez" la Saana, precizand ca acesta era angajat al companiei franceze SPIE si era detasat la grupul energetic austriac OMV, potrivit Ministerului de Externe.

"Ambasada noastra in Sanaa si Centrul de criza al ministerului sunt mobilizate pentru a acorda asistenta familiei si a asigura un contact strans cu autoritatile yemenite pentru a se face lumina asupra circumstantelor in care a avut loc acest deces
", a adaugat ministerul intr-un comunicat.

  • Contractor francez decedat, angajat britanic grav ranit, in spital

Compania OMV a precizat circumstantele incidentului intr-un comunicat remis 9AM, in care confirma ca, in urma incidentului petrecut miercuri la Yemen, contractorul francez grav ranit a decedat in spital. Contractorul lucra pentru OMV in calitate de responsabil cu achizitiile. OMV regreta profund aceasta pierdere tragica.

Al doilea contractor ranit, de nationalitate britanica, se afla acum sub supraveghere medicala intr-un spital din Sanaa. Acesta lucra in calitate de expert in cadrul reprezentantei. Autoritatile competente si fortele de politie se afla la fata locului si investigheaza acest incident tragic de securitate.

In prezent, compania considera ca nu exista ratiuni politice in spatele actiunilor agentului de paza Yemen.

Grupul OMV este prezent in Yemen din anul 2003, tara fiind parte a regiunii cheie OMV din Orientul Mijlociu, si produce in prezent 6.500 bep/zi la campul petrolier Haban din Blocul S2, in centrul Yemenului. Compania detine o reprezentanta in Yemen si mentine un nivel ridicat de restrictie in ceea ce priveste calatoriile angajatilor.

Citeste si:
Scumpiri la pompă din nou. Prețul carburanților a trecut de pragul...
Benzina şi motorina s-au...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.