Statele Unite ii cer Pakistanului sa desfasoare o ancheta asupra inregistrarilor video difuzate pe Internet si care par sa infatiseze soldati pakistanezi ce se pregatesc sa execute rapid sase tineri legati la ochi

"Am ridicat aceasta problema pe langa Guvernul pakistanez", a declarat Philip Crowley. "L-am incurajat sa desfasoare o ancheta completa pe acest subiect".

"Tratam cu seriozitate toate acuzatiile de incalcare a drepturilor omului. Drepturile omului si problema executiilor fac parte din dialogul nostru cu Pakistanul", a adaugat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, potrivit MEDIAFAX.

Una dintre cele doua inregistrari video incriminate, difuzate de gruparea de supraveghere a site-urilor islamiste SITE, infatiseaza mai multe persoane inarmate, in uniforma si cu caschete, deschizand focul asupra a sase tineri.

SITE afirma ca aceste imagini, descrise de un sustinator al jihadului ca infatisand "soldati pakistanezi care deschid focul asupra musulmanilor inocenti" in valea Swat, in nord-vestul tarii, au declansat furia jihadistilor.

Imaginile, filmate cel mai probabil cu telefonul mobil, au fost difuzate pe forumuri jihadiste la 23 septembrie, adauga SITE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.