O inchisoare din regiunea rusa Karelia ofera contra cost conditii de incarcerare de lux pentru condamnatii milionari, cu familii influente si relatii, a relatat cotidianul italian "La Stampa". "Penitenciarul 7" se afla in oraselul Segej, dintr-o zona renumita pentru inchisorile aglomerate, cu peste 20 de detinuti intr-o singura celula, unde conditiile sanitare sunt scandaloase, iar tratamentele zilnice, inumane.

Puscaria-model ofera, in schimb, celula proprie, televizor color, infirmieri si medici la dispozitie 24 de ore din 24. In plus, clientilor li se serveste mancare mai mult decat decenta, detinutii putand comanda chiar stridii si caviar, tigari de marca sau sa se plimbe intr-o padure de mesteceni, imbracati in haine civile.

Inchisoarea speciala se adreseaza doar condamnatilor pentru delicte economice, cu avere si relatii. Iar acestea din urma trebuie mentinute. "Exista persoane care nu-si pot permite sa-si piarda legaturile sociale pentru prea multi ani si de aceea ne-am gandit sa oferim servicii pe masura", a explicat directorul penitenciarului, Viaceslav Liango. Astfel, detinutii pot primi oaspeti de sase ori pe an, timp de trei zile consecutiv. "Pentru prieteni si rude am prevazut o resedinta in interiorul inchisorii, dotata cu tot confortul", a adaugat Liango.

"Daca avocatii lui Mihail Hodorkovski vor face cerere, vom lua in considerare posibilitatea de a-l gazdui aici", a mai declarat el. Deocamdata, inchisoarea are grija de zece detinuti, a caror identitate este tinuta confidentiala, conform unei reguli instaurate pentru... confortul moral al condamnatilor. Tratamentul special de aici prevede doua saptamani de vacanta pe an, iar riscul evadarii este exclus, daca se ia in considerare nivelul de trai al detinutilor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.