Guvernul sarb bosniac a anuntat finalizarea listei cu numele celor aproape 20.000 de militari si politisti care au actionat in anul 1995 in regiunea Srebrenita, in timpul masacrului celor 8.000 de musulmani. Printre presupusii participanti la cel mai important genocid de dupa cel de-al doilea razboi mondial figureaza si membri ai Ministerului Apararii si ai celui de Interne din asa-numita "'Republica Srpska"'. Capii listei, Radovan Karadzici, fostul lider politic al vremii, si generalul Ratko Mladici, fostul conducator al armatei, sunt cautati si in prezent, ei fiind condamnati in 1995, de TPI, pentru genocid si crime impotriva umanitatii.

Grupul de lucru special al guvernului sarb bosniac, care lucreaza la acest raport inca din anul 2003, a declarat ca numele "sonore" nu vor fi facute publice, insa vor fi predate cu prioritate Parchetului pentru formularea eventualelor acuzatii. Raportul si documentele anexe vor fi inaintate TPI, care va decide asupra procedurilor ce vor fi demarate. Comisia nu a stabilit cati participanti au fost direct implicati in macel, deoarece misiunea sa nu a fost aceea de a stabili nivelul de responsabilitate, a mai precizat oficialul bosniac.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.