Aproximativ zece la suta dintre americani sunt deprimati, iar o treime dintre cei afectati sufera de forme severe de depresie, potrivit unui studiu al Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC).

Dintre cele 235.000 de persoane adulte intervievate in 45 de state americane, in Washington DC si in Porto Rico in perioada 2006 - 2008, noua la suta sufera de depresii, iar 3,4 la suta de forme severe de depresie, informeaza MEDIAFAX.

Principalul factor care influenteaza depresia este locul de munca, arata studiul, in contextul in care rata somajului in SUA a ajuns la 9,6 la suta.

Aproape un sfert dintre persoanele care nu pot lucra din cauza dizabilitatilor si zece la suta dintre someri sufera de forme severe de depresie.

Al doilea factor important este educatia, adauga CDC, 6,7 la suta dintre persoanele care nu au studii superioare suferind de depresii severe.

Persoanele intervievate au fost rugate sa raspunda la un chestionar in care erau intrebate daca au probleme de dormit, daca au pofta de mancare, sentimente de inutilitate sau probleme de concentrare.

Un studiu precedent, realizat in perioada 2001 - 2002 arata ca 6,6 la suta dintre adultii americani suferisera forme severe de depresie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.