Un nou esec al negocierilor asupra bugetului Uniunii Europene, pentru perioada 2007-2013 ar fi "un semnal foarte negativ pentru increderea in puterea si stabilitatea Europei" deoarece "bugetul Uniunii ar trebui sa fie un motor al cresterii economice mondiale si un amortizor al socurilor globalizarii", a apreciat Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, intr-un interviu redat ieri de cotidianul francez "Le Monde" si preluat de Reuters.

Barroso (foto) s-a declarat foarte nemultumit de incapacitatea liderilor europeni de a gasi un acord cu privire la conditiile care sa legifereze viitorul buget al Uniunii. "Presedintia britanica a UE va fi judecata la sange. Tocmai de aceea, Tony Blair trebuie sa isi consacre intreaga energie pentru a gasi un acord in privinta bugetului UE, pana la finele anului", a adaugat Barroso.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.