Comisia Europeana a impus Bulgariei o amenda de 13 milioane de leva (6,6 milioane de euro) pentru incalcarea unor acorduri privind fondurile SAPARD, a declarat directoarea agentiei de plati a SAPARD in Bulgaria, Kalina Gheorghieva

Comisia Europeana a trimis o scrisoare in acest sens de la Bruxelles, la data de 24 septembrie, transmite MEDIAFAX, citand site-ul Novinite.com.

Gheorghieva, care conduce aceasta agentie, denumita Fondul Agricultura, sustine ca motivele sanctiunii sunt legate de nereguli comise de precedenta guvernare in perioada 2007-2008.

Ea a amintit ca in vara anului 2008, UE a inghetat fondurile SAPARD pentru Bulgaria si a acordat agentiei de plati un termen limita de trei luni pentru a remedia neregulile.

Dar, potrivit lui Gheorghieva, fosta conducere a Fondului Agricultura a acoperit firmele care au facut abuz de resurse, neincluzandu-le pe lista celor cu datorii.

Gheorghieva a afirmat ca Guvernul va incerca sa obtina o reducere a amenzii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.