Elvetienii au creat afise ce infatiseaza un hot roman si un italian, deghizati in soareci, in timp ce se pregatesc sa manance branza elvetiana.

Mai multe afise care infatiseaza trei soareci, reprezentand un italian, un hot roman si fiscul, in timp ce se pregatesc sa manance branza elvetiana, au fost amplasate in cantonul elvetian Ticino, potrivit Realitatea.

  • Romanii, infractori de import

Afisele sunt insotite de texte impotriva celor "45 de mii de vecini italieni" si a "infractorilor de import". Autorul afiselor este graficianul Michel Ferrise, de origine italiana. Firma acestuia a lucrat timp de sase luni la acest proiect, raspandind 60 de astfel de afise. "Initiativa" a fost lansata si pe internet. Potrivit site-ului oficial, pe hotul roman il cheama Bogdan, scrie Antena1.

Campania a generat insa numeroase reactii de indignare, in special din partea sindicatelor, care au calificat-o drept "rasista" si "nazista". Presa italiana a reactionat de asemenea, Corriere della Sera calificand campania drept "socanta".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.