Presedintele SUA, Barack Obama, considera ca, intr-un an, "Palestina" ar putea deveni membra a Natiunilor Unite, daca procesul de pace din Orientul Mijlociu va avea succes, conform discursului pe care liderul de la Casa Alba il va rosti joi la reuniunea ONU, informeaza AFP.

Presedintele american le va reaminti principalilor actori din Orientul Mijlociu de traditia de toleranta a iudaismului, crestinismului si islamului pentru a ajunge la un tratat de pace, relateaza MEDIAFAX, citand AFP.

"Daca vom face acest lucru, cand vom reveni aici anul viitor, am putea avea un acord care sa ne ajute sa primim un nou membru ONU: un stat palestinian independent, care sa coexiste in pace cu Israelul", urmeaza sa declare Obama, potrivit Presedintiei SUA.

Discursul presedintelui american la tribuna Adunarii Generale ONU intervine intr-un moment crucial pentru negocierile de pace intre palestinieni si israelieni.

Negocierile au fost reluate la inceputul lui septembrie si sunt intermediate de Statele Unite. Un moratoriu privind constructiile in coloniile israeliene din Cisiordania expira la sfarsitul lunii septembrie, iar palestinienii cer prelungirea acestuia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.