Capacitatea militara a Iranului, care este in crestere, are un scop pur "defensiv", sustine seful Statului Major al armatei iraniene la implinirea a 30 de ani de la izbucnirea razboiului dintre Iran si Irak (1980 - 1988), informeaza AFP.

"Capacitatea militara a Iranului, care este in crestere, are doar rolul de a descuraja eventuale agresiuni si de a apara tara de amenintarile inamicilor", a declarat generalul Hassan Firouzabadi intr-un discurs care preceda defilarea militara organizata anual pe 22 septembrie.

Statele Unite si Israelul au anuntat de mai multe ori ca nu exclud posibilitatea unui atac impotriva Iranului, in conditiile in care regimul islamist este suspectat ca incearca sa se doteze cu arme nucleare, transmite MEDIAFAX.

In replica, liderii iranieni au multiplicat manevrele militare, avertizand ca orice agresiune impotriva Iranului va conduce la un conflict generalizat in Orientul Mijlociu.

Presedintele Mahmoud Ahmadinejad a reiterat marti, la New York, unde participa la Adunarea Generala ONU, ca un atac american impotriva Iranului ar conduce la un razboi "fara limite", subliniind totusi ca nu crede ca cineva ar ataca Iranul.

Po fondul inarmarii Iranului, statele din zona Golfului Persic au inceput sa isi dezvolte capacitati militare. Statele Unite negociaza cu Arabia Saudita un contract de 60 de miliarde de dolari pentru vanzarea de armament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.