Iranul si Statele Unite, care au intrerupt relatiile diplomatice in urma cu 30 de ani, ar putea redeschide ambasadele daca Washingtonul manifesta "respect pentru natiunea iraniana", declara presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, potrivit site-ului Presedintiei iraniene, citat de AFP.

"Toata lumea crede ca lucrurile sunt foarte dificile, dar eu sunt de parere ca sunt facile. Este suficient ca Statele Unite sa respecte natiunea iraniana si conditiile de egalitate pentru a fi restabilite relatiile diplomatice" intre cele doua tari, a declarat Ahmadinejad intr-o videoconferinta organizata la New York cu studenti americani, potrivit MEDIAFAX.

"In acest caz, lucrurile se vor rezolva. Vor ramane chestiuni secundare care pot fi discutate. Relatiile diplomatice si de cooperare se bazeaza pe respect reciproc si egalitate", adauga Ahmadinejad.

Iranul si SUA au intrerupt relatiile diplomatice in urma cu 30 de ani, la inceputul Revolutiei islamice, dupa ocuparea ambasadei americane de la Teheran.

De ce ne sperie Iranul si Coreea de Nord?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.