Atata vreme cat politica americana in Afganistan si Irak va deservi interesele popoarelor celor doua tari, Iranul este deschis la discutii diplomatice cu Statele Unite ale Americii, a declarat presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad.

"Cred ca discutiile sunt intotdeauna bune, insa numai daca sunt desfasurate cu respect si daca se bazeaza pe incredere reciproca. (...) Daca administratia Statelor Unite vrea cu adevarat sa isi modifice politica din Afganistan si Irak si sa se indrepte intr-o directie care deserveste interesele popoarelor acelor doua tari, suntem intotdeauna deschisi la cooperare, asa cum suntem si acum", a declarat Ahmandinejad, intr-un interviu acordat ABC News.

In cadrul interviului, presedintele iranian a mai raspuns la intrebari legate de programul de imbogatire al uraniului din Iran, sustinand ca a trimis o invitatie SUA si Onu pentru a purta discutii pe aceasta tema, insa nu a primit niciun raspuns, si a mai vorbit despre cazul femeii condamante la moarte prin lapidare. Mahmoud Ahmadinejad a dat asigurati ca in cazul irakiencei Sakineh Mohammadi Ashtiani sentinta nu a fost pronuntata si ca a fost vorba de o intoxicare a presei americane de catre politicieni. El a precizat ca lapidarea este "o metoda veche, iar metodele vechi trebuie sa se schimbe", scrie Adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.