Sapte persoane suspectate de implicare in producerea si comercializarea de lapte praf contaminat cu melamina au fost arestate in nordul Chinei, a anuntat luni presa oficiala de la Beijing, citata de AFP.

Printre persoanele arestate se numara si Wang Zhigang, membru al conducerii unei fabrici din Jinfulai, in provincia Shanxi, a precizat publicatia Procuratorate Daily, conform MEDIAFAX.

Anchetatorii au stabilit ca melamina a fost amestecata cu lapte praf a carui data de expirare fusese depasita, pentru producerea a 26 de tone de lapte pentru copii, care a fost vandut, ulterior, in provinciile Hanan si Henan, in centrul Chinei.

Melamina este o substanta chimica toxica, folosita in mod ilegal pentru a simula un aport de proteine suplimentar in laptele praf.

Cel mai mare scandal legat de contaminarea laptelui a avut loc in 2008, cand sase bebelusi au murit, iar alti 300.000 s-au imbolnavit, dupa ce au consumat lapte contaminat. Dupa izbucnirea scandalului, 21 de persoane au fost judecate, iar doi dintre acuzati au fost condamnati la moarte si executati.

Acest scandal a declansat o psihoza la nivel mondial si a determinat instituirea de embargouri asupra produselor lactate chinezesti.

China a anuntat saptamana trecuta o aplicare stricta a pedepsei cu moartea pentru cei gasiti vinovati de comiterea unor infractiuni grave in domeniul securitatii alimentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.