Cel putin 29 de morti si peste 100 de raniti la Bagdad, in doua atentate cu masina-capcana.

Exploziile au avut loc duminica in cartierele Aden si Mansour din Capitala la ora 10.10 (10.10, ora Romaniei), potrivit jurnalistilor AFP.

Cel putin 29 de persoane si-au pierdut viata si alte 111 au fost ranite, majoritatea in atacul comis in cartierul Aden, potrivit unei surse din Ministerul de Interne. In zona unde au avut loc exploziile domnea haosul. Potrivit sursei, bilantul provizoriu ar putea creste, potrivit MEDIAFAX.

Un oficial din Ministerul Apararii a confirmat ca exploziile au fost provocate de masini-capcana. Dupa explozie, produsa in fata unui birou al companiei de telefonie mobila Asiacell, in cartierul Mansour zaceau mai multe cadavre pe strada, iar numeroase masini erau carbonizate.

In plus, trei tiruri de obuze de mortiera au vizat Zona Verde, cartier ultrasecurizat care adaposteste in special ambasade si cladiri guvernamentale.

Dublul atac cu masina-capcana survine la doua saptamani dupa moartea a 12 persoane, la 5 septembrie, la Bagdad, cand mai multi kamikaze au atacat un complex militar cu un microbuz umplut cu explozibili. Acesta a fost cel mai sangeros atentat din Irak de la incheierea misiunii de lupta a armatei americane, la 31 august
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.