In loc de obisnuitele mesaje despre activitatea ministerului francez de externe, pe site apareau aseara vorbe jignitoare la adresa romanilor: "F..K YOU ROMANIAN PEOPLE ! I HATE YOU ALL AND I WANT DESTROY EU!" ("Va urasc pe toti si vreau sa distrug Uniunea Europeana").

"Le compte @francediplo a été piraté.Nous avons effacé le message.Nous prendrons les mesures nécessaires pour que ceci ne se reproduise plus". ( n.r.: "Contul @francediplo a fost piratat. Am sters mesajul. Am luat masurile necesare pentru ca asa ceva sa nu se mai repete").

Acesta este mesajul care apare in prezent pe contul de Twitter al ministerului francez de externe.

Coincidenta, sau nu, acest lucru s-a intamplat in aceeasi zi cand presedintele Nicolas Sarkozy a incercat sa-i convinga pe liderii europeni reuniti la Bruxelles ca expulzarea romilor din Hexagon nu incalca legea europeana.


Contul a fost spart in cursul serii de joi, iar mesajul jignitor a stat pe site vreme de 40 de minute, de la 19.40 la 20.20, informeaza LePoint.fr.

Contactat de jurnalistii francezi, reprezentantii ministerului n-au dat prea multe detalii referitoare la incident. O prima ipoteza vehiculata: internautul care a reusit sa posteze cuvintele jignitoare este un angajat al ministerului.

Citeste integral despre problema expulzarii romilor in Dosarul 9AM!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.