Relatiile dintre presedintele francez, Nicolas Sarkozy, si omologul sau roman Traian Basescu au parut in mod clar glaciale in momentul in care cei doi lideri s-au intalnit, joi, la Bruxelles, comenteaza Daily Mail, in editia online, atasand si fotografii foarte sugestive de la discutia celor doi.

Textul din Daily Mail este o trecere in revista a celor mai recente evenimente provocate de expulzarea tiganilor din Franta, respectiv reactia UE si a comisarului Viviane Reding, care a apreciat aceasta actiune ca fiind similara celor din epoca nazista, precum si replicile autoritatilor de la Paris, arata MEDIAFAX.

Articolului intitulat "Nu regret nimic! Intalnire glaciala intre dispretuitorul Sarkozy si presedintele roman, la apogeul crizei tiganilor", ziarul britanic ii asociaza si o suita de fotografii din timpul intalnirii celor doi lideri, despre care afirma ca au parut implicati intr-o discutie animata, pentru ca in final presedintele Basescu sa izbucneasca in ras, iar "relatiile parand sa se dezghete".

  1. Prima fotografie il reprezinta pe Sarkozy sobru si distant, parand a se feri, in timp ce presedintele Traian Basescu gesticuleaza in fata sa. Comentariul asociat de Daily Mail este "Relatiile intre Nicolas Sarkozy si presedintele roman Traian Basescu pareau usor inghetate".
  2. Urmatoarea imagine il reprezinta pe Sarkozy cu degetul aratator indreptat catre presedintele Traian Basescu, care, la randul sau, ii tine mana pe umar. Comentariul Daily Mail este: "Cei doi par angajati intr-o discutie animata".
  3. Cea de a treia fotografie ii arata pe cei doi presedinti, Sarkozy fiind in continuare sobru, in timp ce presedintele Traian Basescu pare ca ii explica ceva. Daily Mail comenteaza: "Fata aroganta: Presedintele Basescu devine tot mai animat, dar Sarkozy ramane sobru".
  4. O a patra imagine il arata pe presedintele francez cu doua degete sprijinite in pieptul omologului sau roman, care, la randul sau, are degetul aratator ridicat, parand a-i atrage atentia. Comentariul care insoteste fotografia este: "Aratatul cu degetul: Nu este clar ce discutau cei doi, dar expulzarea tiganilor din Franta s-a dovedit controversata".
  5. Cea de a cincea fotografie si ultima care ii reprezinta pe cei doi il arata pe Sarkozy cu mana dreapta ridicata, in timp ce Traian Basescu rade. "Relatiile par ca s-au dezghetat in timpul conversatiei, iar domnul Basescu a inceput sa rada", comenteaza Daily Mail.
Fotografiile le puteti vedea aici!
  • Disputa intre Paris si Bruxelles

Summitul UE de la Bruxelles are loc dupa declansarea unei dispute intre Paris si Bruxelles, determinata de politica Frantei de repatriere a romilor romani si bulgari. Desi subiectul romilor nu era inclus in agenda oficiala a summitului, Germania si Italia au insistat asupra unei discutii pe aceasta tema.

Presedintii Romaniei si Frantei au avut, vineri, o convorbire telefonica "amicala si constructiva", constatand "deplinul acord" de a raspunde eficient problemei puse de integrarea romilor si hotarand sa lucreze impreuna legat de acest subiect, cu ocazia unei viitoare intalniri bilaterale, la Paris.

  • Basescu: Am salutat pozitia CE fata de Franta, cu exceptia unor excese de limbaj

Pe de alta parte, presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Bruxelles, ca in timpul Consiliului European a salutat in numele Romaniei pozitia Comisiei Europene fata de Franta, "cu exceptia unor excese de limbaj" si a adaugat ca CE va investiga daca legislatia franceza respecta directivele europene.

"In afara de a nu fi de acord cu unele formulari, am salutat faptul ca a existat reactia CE la posibile incalcari ale drepturilor cetatenilor europeni", a spus Basescu. Intrebat daca acest lucru inseamna ca s-a declarat in dezacord cu afirmatiile comisarului Viviane Reding, el a spus: "Si in timpul Consiliului am folosit aceeasi formulare: cu exceptia unor excese de limbaj salutam pozitia Comisiei Europene".

Citeste si:
Romii cer să fie recunoscuți ca minoritate etnică de India
Romii cer să fie recunoscuți...

Seful statului a mai spus ca dorinta sa este de a solutiona problema cu Franta. "Nu este problema noastra ce va face Comisia. Ce este problema noastra este ca aceasta disputa sa fie rezolvata intre Romania si Franta si atat eu cat si presedintele Sarkozy am stabilit ca nu avem nevoie de intermediar si o vom rezolva", a spus Basescu.

Toate informatiile despre acest caz le gasiti in dosarul 9AM!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.