In 2009 au fost comise in Statele Unite 88.097 de violuri, potrivit statisticilor FBI, dar aceasta infractiune ramane una dintre cel mai putin denuntate si pedepsite, sustin victimele, asociatii si mai multi politisti audiati marti in Congres.

"Este de notorietate publica faptul ca violul este una dintre infractiunile cele mai putin raportate in Statele Unite. Se estimeaza, in mod empiric, ca intre 15 si 20 la suta dintre cazuri sunt raportate politiei", a afirmat Michelle Dempsey, profesor de drept la Universitatea Villanova, intr-o audiere in fata Comisiei judiciare din Senat, noteaza MEDIAFAX, citand AFP.

Potrivit unei anchete privind violenta impotriva femeilor, o femeie din sase este agresata sexual in decursul vietii in Statele Unite si jumatate din victime au mai putin de 18 ani.

Doar 5 la suta din violatori sunt gasiti vinovati si 3 la suta sunt incarcerati, subliniaza Eleanor Smeal, presedintele Feminist Majority Foundation. "Pe scurt: 15 violatori din 16 raman liberi", afirma asociatia Rape, Abuse and Incest National Network.

Cu toate acestea, violul este infractiunea cea mai grava dupa omor, in clasamentul realizat de politia federala (FBI).

O definitie invechita a violului, teama victimelor de a nu fi supuse la violente suplimentare, confruntarea cu interogatorii umilitoare, precum si o politie uneori sceptica si incompetenta reprezinta motive pentru ca mare parte din violuri raman nepedepsite, sustin mai multe victime si asociatii.

In legatura cu definirea infractiunilor, intocmita de FBI si care dateaza din 1927, nu sunt recunoscute ca violuri ("forcible rape"): actele de incest, violul prin sodomie - deci violul masculin -, violul cu un obiect, chiar daca exista rani, si violul oral.

"Definitia restransa si invechita a violului in Uniform Crime Report minimizeaza numarul de violuri reale", potrivit Feminist Majority Foundation. Numarul acestor infractiuni este dat de numarul victimelor si nu de cel al violatorilor, continua organizatia.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.