Bulgaria va incerca sa patenteze in Uniunea Europeana (UE) rachiul ca bautura nationala, in incercarea de a diminua taxele si limita productia ilegala, transmite Novinite.

Patentarea bauturii alcoolice ar putea fi benefica producatorilor locali, dar si bugetului de stat. Reprezentantii asociatiei bulgare a cultivatorilor de vita de vie si producatorilor de vin, National Vine and Wine Chamber, apreciaza ca obtinerea statutului de produs national pentru rachiu va duce la limitarea producerii ilegale si, prin urmare, la cresterea veniturilor bugetare.

Presedintele camerei estimeaza ca piata neagra a alcoolului ar putea fi mai mare de 50%, conform MEDIAFAX.

Procedura patentarii este in prezent sub analiza Ministerului Economiei, dupa ce a fost discutata cu ministrul Finantelor, Simeon Djankov.

O reducere a pietei ilegale a alcoolului ar putea imbunatati calitatea bauturilor consumate in Bulgaria, insa ar putea afecta o parte din producatorii independenti, care fac unele dintre cele mai bune rachiuri din tara, noteaza Novinite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.