Liderul cubanez Fidel Castro afirma ca expulzarea romilor din Franta demonstreaza ca presedintele Nicolas Sarkozy este pe cale sa "innebuneasca", exprimand preocupari in legatura cu arsenalul nuclear francez

Fidel Castro reaminteste ca "Franta este a treia putere nucleara din lume", explicand ca "Sarkozy dispune de o valiza pentru lansarea uneia dintre cele 300 de bombe" atomice pe care le detine Franta.

"Sa presupunem ca Sarkozy innebuneste subit, asa cum deja se pare ca se intampla. Ce va face in acest caz Consiliul de Securitate ONU, cu Sarkozy si cu valiza sa nucleara?", se intreaba liderul Revolutiei cubaneze, potrivit MEDIAFAX.

Nicolas Sarkozy a ordonat recent expulzarea romilor din Franta in Romania si Bulgaria, o actiune condamnata pe plan international.

"Oare are el un simt moral si etic pentru a lansa un atac impotriva Iranului, pe care il condamna pentru presupusa intentie de a fabrica arme nucleare? Unde este intelepciunea si logica acestei politici?",
se intreaba Castro.

"Ce se va intampla daca extrema-dreapta din Franta decide sa il oblige pe Sarkozy sa aplice o politica rasista care ar intra in contradictie cu normele UE. Va putea Consiliul de Securitate ONU sa raspunda la aceste doua intrebari?",
subliniaza liderul istoric cubanez.

Vineri, Fidel Castro, in varsta de 84 ani, declarase ca romii repatriati de Franta sunt "victimele unui alt fel de Holocaust rasial", declaratii considerate "inacceptabile" de catre Paris.

"Aceasta utilizare a Holocaustului de catre domnul Castro arata ignoranta sa in domeniul istoriei si dispretul fata de victime. Astfel de afirmatii sunt inacceptabile", a reactionat Ministerul francez de Externe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.