Membrii unui grup crestin au rupt cateva pagini dintr-un Coran in fata Casei Albe, pentru a denunta "minciunile" islamului, in timpul ceremoniilor care au marcat implinirea a noua ani de la atentatele teroriste 9/11.
"Unul dintre motivele pentru care facem asta: minciuna conform careia islamul este o religie pasnica trebuie sa inceteze", a declarat Randall Terry, unul dintre membrii grupului format din sase persoane, apropiate de miscarea ultraconservatoare Tea Party, scrie MEDIAFAX.

Cu putin timp inainte, un alt militant citise cateva pasaje din Coran, asimilate cu apeluri la ura impotriva crestinilor si evreilor, rupand apoi paginile dintr-o editie de buzunar, in limba engleza, a Coranului.

In afara ziaristilor, actiunea nu a atras decat cativa turisti si a fost urmarita de politisti, care au cerut numele martorilor, dar nu au intervenit.

Actiunile au avut loc in ziua in care Statele Unite au marcat noua ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, iar un pastor american a anuntat, dupa mai multe zile de declaratii contradictorii, ca renunta la planul de a arde 200 de exemplare ale Coranului in fata bisericii sale din Florida.

Presedintele american, Barack Obama, s-a declarat ingrijorat de posibilitatea ca si alte persoane sa recurga la gesturi similare si a avertizat ca astfel de actiuni pun in pericol viata americanilor. [VIDEO] O Biserica americana vrea sa arda Coranul]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.