Statele Unite nu sunt si nu vor fi "niciodata in razboi impotriva islamului", a declarat, sambata, presedintele Barack Obama, cerandu-le americanilor, intr-o ceremonie care marcheaza noua ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, sa dea dovada de toleranta.
Dupa polemica declansata de planurile unui pastor extremist de a arde exemplare ale Coranului, Obama a repetat ca instigatorii atacurilor din 11 septembrie pot incerca sa-i dezbine pe americani, insa acestia nu vor ceda in fata "urii si a prejudecatilor", scrie MEDIAFAX.

"Scripturile ne invata sa renuntam la amaraciune, resentimente si furie, certuri si insulte si la orice alta forma de rautate", a spus el, in timpul unei scurte ceremonii desfasurate la Pentagon.

"Ei pot incerca sa provoace conflicte intre credintele noastre, dar, ca americani, nu suntem si nu vom fi niciodata in razboi impotriva islamului. Nu o religie ne-a atacat in acea zi de septembrie, ci al-Qaida. Un grup jalnic de oameni care pervertesc religia", a adaugat Obama.

"Si, asa cum condamnam intoleranta si extremismul in strainatate, respectam esenta noastra de tara a diversitatii si tolerantei", a spus presedintele american care, inaintea ceremoniei de la Pentagon, s-a recules, la Casa Alba, la ora 8.46, ora la care, in 2001, un avion de linie a lovit primul dintre turnurile gemene de la World Trade Center din New York. [VIDEO]: Cum marcheaza SUA 9 ani de la atentatele 9/11?]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.