Incendiile de padure din nord-estul Kazahstanului, la frontiera cu Rusia, au provocat moartea a sase persoane, potrivit unui bilant comunicat joi de Guvernul acestei foste republici sovietice din Asia Centrala, relateaza AFP.

Ministerul pentru Situatii de Urgenta a mentionat, intr-un comunicat, cinci morti in incendiile care afecteaza regiunea kazaha Pavlodar, bilantul fiind crescut la sase morti de Ministerul Agriculturii, potrivit MEDIAFAX.

"Trei garzi forestiere si trei locuitori au murit in urma incendiilor de padure din regiunea Pavlodar", aflata la frontiera cu Rusia, a declarat un oficial din Ministerul Agriculturii, pentru agentia Interfax Kazahstan.

Aceste incendii au acoperit deja o suprafata de 3.300 de hectare in Kazahstan. Miercuri seara, flacarile au trecut frontiera, distrugand peste 400 de case in regiunea rusa vecina, Altai.

Cititi si: Noile incendii din Rusia au provocat moartea a cinci persoane

Rusia si incendiile de padure: Starea de urgenta in trei regiuni


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.