Fortele de ordine din Los Angeles au retinut 22 de manifestanti si au tras focuri de avertisment in a doua noapte de violente izbucnite dupa moartea unui imigrant din Guatemala, ucis de politie.

Manifestanti de origine hispanica au aruncat pietre, oua si sticle spre o sectie de politie din cartierul MacArthur Park, in centrul orasului Los Angeles, informeaza MEDIAFAX, citand AFP.

Protestatarii retinuti sunt acuzati de participarea la un miting ilegal si refuzul de a parasi zona, a explicat Karen Rayner, un ofiter de politie din Los Angeles.

O unitate a politiei a tras focuri de avertisment pentru dispersarea manifestantilor, care au aruncat cu pietre. Nicio persoana nu a fost ranita.

Aproximativ 300 de persoane blocasera o intersectie marti seara, iar politia anuntase ca manifestatia era ilegala.

Protestele s-au intensificat dupa ce seful politiei, Charlie Beck, a declarat ca ii sustine pe agentii implicati in impuscarea, duminica, a unui imigrant din Guatemala care il ameninta cu cutitul pe un trecator. "Suspectul avea un cutit la nivelul gatului trecatorului si avansa spre politisti", a declarat el.

Duminica, politia l-a omorat pe Manuel Jamines, un muncitor din Guatemala in varsta de 37 de ani, in timp ce ameninta un trecator cu o arma alba si ignorase avertismentele agentilor.

Potrivit unuia dintre manifestanti, Carlos Ortega, Manuel Jamines nu era periculos. "Nu vorbea bine engleza. Politia l-a imobilizat la pamant si l-a impuscat", afirma el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.