Petrecerea care trebuia sa marcheze lansarea noii carti a lui Tony Blair, A Journey (n.r. O calatorie) a fost anulata dupa ce activisti ce militeaza impotriva razboaielor din Irak si Afganistan au amenintat ca vor boicota evenimentul.

Oaspetii invitati la lansarea care trebuia sa aiba loc la Muzeul Tate din Londra au fost anuntati ca evenimentul a fost amanat, a declarat unul dintre purtatorii de cuvant ai editurii Randon House, cea publica cartea lui tony Blais, scrie The Telegraph.

Aceasta este a doua oara cand fostul premier britanic amana un eveniment dedicat cartii sale. Anterior, Tony Blair, a anulat un concert in cinstea volumului sau de memorii, care ar fi trebuit sa fie sustinut intr-o librarie londoneza.


Dupa anularea concertului, fostul prim-ministru a declarat ca a facut acest lucru deoarece nu doreste sa puna publicul in situatia neplacuta de a asista la proteste sau de a fi protejata de cordoane de forte de ordine.

Activisti ce militeaza impotriva razboaielor din Irak si Afganistan au anuntat mitinguri in afara Muzeului Tate si au criticat muzeul pentru ca a permis organizarea evenimentului.

Saptamana trecuta, la lansarea cartii lui Tony Blair de la Dublin, protestatarii au aruncat cu oua si cu pantofi, iar unul dintre ei a incercat sa-l aresteze (n.r. citizen's arrest) pe fostul premier in timp ce acesta semna copii ale cartii sale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.