Politia germana a lansat marti o serie de perchezitii care vizeaza cel mai mare grup neo-nazist din tara, a precizat Ministerul de Interne, citat de Le Figaro.

In cadrul acestor actiuni se va verifica daca "Organizatia pentru prizonierii politici si familiile lor" (HNG) a fost in contradictie cu Constitutia, se arata intr-un comunicat al ministerului, relateaza MEDIAFAX.

Fondata in 1977, HNG cuprinde aproximativ 600 de membri si constituie cel mai important grup neonazist din Germania, potrivit unui raport ministerial.

Scopul declarat al acestei organizatii este de a oferi sprijin moral si politic persoanelor incarcerate pentru crime asociate extremei dreapta, pentru a "consolida ideologia si pentru reintegrarea lor dupa eliberare", sustine ministerul.

"Organizatiile de extrema dreapta, precum HNG, nu sunt conforme cu Constitutia si constituie amenintari la adresa coeziunii sociale. Primele informatii ne determina sa credem ca o prioritate pentru HNG este de a contacta si sprijini neonazistii inchisi si pentru a ajuta «continuarea luptei impotriva sistemului»"
, a precizat ministrul de Interne adjunct, Klaus-Dieter Fritsche.

Perchezitiile au loc in diferite regiuni ale tarii, in special in Berlin si Rhénanie-Westphalie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.