International6 Septembrie 2010

Lectura de un minut

istemul electronic de colectare a datelor de la sectiile de votare de pe intreg teritoriul Republicii Moldova a cazut, a anuntat secretarul Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, adaugand ca autoritatile analizeaza ipoteza unui atac cibernetic.

"Analizam ipoteza unui atac cibernetic. Am solicitat Centrului pe Telecomunicații Speciale sa verifice acest lucru, apoi vom veni cu detalii", a declarat Cicocan, potrivit MEDIAFAX.

Sistemul a fost implementat pentru prima data in Republica Moldova. Prin intermediul acestui sistem se colecteaza datele privind rata de participare a alegatorilor din teritoriu.

Iurie Ciocan a dat asigurari ca in urma acestui atac voturile alegtarilor nu sunt afectate si ca datele despre vot sunt in prezent prelucrate manual.

Din cauza acestor defecțiuni, primele date prezentate de CEC erau total gresite, anunțand o rata de participare, la ora 10, de mai puțin de un procent.

Citeste si:
Tăriceanu, teoria conspirației despre cifrele îmbolnăvirilor cu...
Tăriceanu, teoria...

Cetatenii moldoveni voteaza duminica in cadrul unui referendum constitutional crucial pentru viitorul tarii, referitor la alegerea directa a presedintelui Republicii Moldova.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.