Doua persoane infestate cu virusul West Nile, transmis de tantari, au fost spitalizate in Ungaria, a anuntat un oficial din domeniul medical, miercuri, pentru MTI.

Katalin Krisztalovics a raspuns astfel la o intrebare adresata de MTI dupa ce autoritatile din Romania au anuntat ca doua persoane au decedat din cauza infectiei cu acest virus, informeaza MEDIAFAX.

Krisztalovics a declarat ca pana in prezent in Ungaria nu a fost inregistrat niciun deces in legatura cu virusul West Nile, care a aparut in tara in fiecare an din 2003, de cele mai multe ori in regiuni cu pasari migratoare. Virusul West Nile se transmite la om prin intepaturile tantarilor, care il contracteaza, la randul lor, de la aceste pasari, a adaugat ea.


Majoritatea persoanelor infestate cu acest virus nu prezinta niciun fel de simptome, a explicat ea.

Pacientii care dezvolta simptome grave sunt cei care au un sistem imunitar slab, a precizat Krisztalovics, adaugand ca infectarea cu acest virus produce encefalita sau meningita.

Perioada de incubatie a virusului este intre doua zile si doua saptamani, a afirmat ea.

Cititi si: [VIDEO] Alerta in Romania: Doua persoane ucise de virusul West Nile

Rusia: Virusul West Nile a provocat moartea a 5 persoane


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.