Ministrul francez al Afacerilor Externe, Bernard Kouchner, a declarat luni pentru RTL ca s-a "gandit la demisie" in fata "polemicii" pe tema expulzarii romilor, dar a apreciat ca "a pleca inseamna a dezerta".

Subliniind conditia foarte specifica si dificila a romilor si afirmand ca are "inima stransa" in urma acestui caz, ministrul a declarat: "Ce sa fac pentru a remedia? Sa demisionez, m-am gandit", transmite MEDIAFAX, citand AFP.

Ceea ce l-a facut sa se razgandeasca este "eficacitatea: trebuie neaparat sa ne ocupam mai mult", a afirmat el. "Este important sa continui. A pleca inseamna a dezerta", a precizat ministrul.

"Nu sunt multumit de ce s-a intamplat, ma ocup de romi de 25 de ani. Nu sunt multumit de aceasta polemica, de aceasta maioneza verbala", a adaugat el.

Fost membru al Medecins sans frontieres si al Medecins du Monde, personalitate a actiunii umanitare de mai multe decenii, Bernard Kouchner este simbolul deschiderii spre stanga a Guvernului francez, dorita de presedintele Nicolas Sarkozy la inceputul mandatului sau in 2007.
Intrebat daca si-a exprimat ezitarea privind demisia din Guvern in fata lui Nicolas Sarkozy, ministrul a raspuns: "Daca nu vorbesti cu presedintele, atunci cu cine vorbesti?".


Guvernul francez a fost aspru criticat de societatea civila, stanga si Biserici pentru politica sa de desfiintare a taberelor ilegale de romi si pentru expulzarile a sute de romi aflati in situatie ilegala catre Romania
.

Franta a fost de asemenea criticata de ONU, iar Comisia Europeana si-a exprimat ingrijorarea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.