Reteaua terorista al-Qaida a revendicat atentatele de miercuri din Irak, soldate cu moartea a 53 de persoane, si i-a felicitat pe insurgentii somalezi pentru campania de atacuri armate comise la Mogadiscio.

Intr-un comunicat publicat sambata pe site-ul Honein, gruparea Statul Islamic Irakian (ISI), care regrupeaza al-Qaida si organizatiile militante afiliate acesteia, anunta ca "la mijlocul Ramadanului, " «brigazile Unicitatii Domnului » au lansat o serie de atacuri pentru a arata natiunii musulmane ca sufla un vant al victoriei", relateaza MEDIAFAX.

Comunicatul precizeaza si faptul ca, "pentru aceste operatiuni coordonate care au avut loc in majoritatea regiunilor Irakului, au fost mobilizate majoritarea unitatilor militare si de securitate ale ISI, care au spart o bresa in planul de securitate iluzoriu (...) al necredinciosilor din Zona Verde", sector protejat unde se afla sediile principalelor ministere irakiene si ale mai multor ambasade.

ISI adauga ca atacurile au vizat "centre, puncte de control si cartiere generale ale politiei si armatei irakiene".
Un val de atacuri, care a inclus si 14 atentate cu masini-capcana, s-a soldat miercuri cu 53 de morti si 300 de raniti in zece orase din Irak.

In acelasi comunicat, al-Qaida ii felicita si pe militantii somalezi pentru campania militara de la Mogadiscio. La inceputul saptamanii, in capitala somaleza au avut loc confruntari violente, soldate cu moartea a cel putin 68 de civili, in cadrul unei ofensive de amploare a insurgentilor islamisti impotriva fortelor guvernamentale somaleze si a trupelor Uniunii Africane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.