Un studiu descoperit in arhivele unei universitati din Marea Britanie a oferit informatii privind viata sexuala a britanicilor imediat dupa al doilea razboi mondial. S-a aflat, cu mult inainte ca Marea Britanie sa incurajeze toleranta, ca 20% din barbati declarau ca au avut experiente homosexuale. Majoritatea femeilor s-au plans ca sotii lor nu le satisfac in pat, potrivit "1949 Mass Observator Project".

Acesta a fost primul sondaj pe teme sexuale realizat in Marea Britanie, in cadrul caruia mii de femei si barbati au facut declaratii, sub acoperirea anonimatului, in legatura cu preferintele lor sexuale. Rezultatele au fost considerate atat de scandaloase incat nu au fost facute publice si sondajul a fost lasat uitarii in arhivele Universitatii Sussex. Expertii cred ca motivul pentru care barbatii au mentionat experiente homosexuale ar putea avea legatura cu participarea lor la razboi si cu faptul ca "experientele homosexuale din scolile-internat erau considerate normale pana in anii 1940".

"Circa 20% din femei au recunoscut ca au avut legaturi adulterine, iar acest rezultat este enorm de mare. Faptul a fost cauzat si de aparitia unor schimbari sociale, cum ar fi mijloacele de contraceptie si obtinerea de venituri proprii de catre femei", a declarat Hera Cook, specialist in istoria comportamentului sexual. "Oricum, femeile care au avut legaturi adulterine apartineau in mare parte clasei sociale de mijloc. Femeile muncitoare erau conservatoare, pentru ca nu aveau independenta financiara", a adaugat ea.

Raportul Kinsey, din Statele Unite, este in continuare cel mai important studiu referitor la comportamentul sexual uman. Studiul a fost realizat de Alfred Kinsey si a fost publicat in 1948. Potrivit studiului lui Alfred Kinsey, 92% din barbati au declarat ca se masturbeaza, la fel ca si 62% din femei.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.