Uraganul Rita, care a lovit sambata coastele sudice ale Statelor Unite ale Americii, a pierdut din intensitate si a fost „retrogradat“ la nivelul de furtuna tropicala, relateaza presa americana. Pana acum, oficialii americani au anuntat ca Rita a facut o singura victima, in localitatea Belzoni, statul Mississippi.

"Intalnirea" relativ linistita a uraganului Rita cu statele Texas si Louisiana a reprezentat o veste buna pentru presedintele George W. Bush, mai ales ca ecourile criticilor fata de gestionarea crizei provocata de uraganul Katrina nu s-au stins inca. Furtuna Rita a venit cu 192km/h in Texas si Lousiana, iar valurile inalte de 4 metri au sters comunitatile din comitatul Cajun (Louisiana).

Angajatii serviciilor de salvare din Louisiana au inceput deja sa-i caute pe cei care nu au fugit din calea Ritei, in comitatul Cajun. Oficialii din statul Texas le-au cerut celor aproape 3 milioane de evacuati sa nu se grabeasca sa revina la casele lor. "Exodul" din Texas a provocat cozi de aproape 150 de kilometri pe autostrazile din sudul SUA.

Daca in cazul uraganului Katrina supravietuitorii dezastrului au trebuit sa astepte cateva zile pe acoperisuri, de data aceasta salvatorii au fost mai prompti si i-au adunat pe refugiati in numai cateva ore. Meteorologii au atras atentia ca anul acesta a fost cel mai activ din punct de vedere al numarului de uragane si furtuni tropicale, din ultimii zece ani. Pana acum au fost 17 furtuni tropicale, comparabil cu 19 in 1995.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.