Topuri si iar topuri. Pentru toate gusturile, de toate genurile. Topul celor mai frumosi, celor mai urati, celor mai trasniti, celor mai iubiti. Conform traditiei, revista "Forbes" a dat publicitatii lista celor 400 cei mai bogati cetateni ai SUA. Pe primele trei locuri nici o schimbare - aceleasi nume din ultimii cinci ani.

Cresterea preturilor la petrol, la imobiliare si la marfurile de larg consum au sporit considerabil averea a numerosi oameni de afaceri. De fapt, topul Forbes se poate lauda cu 33 de nume noi, imprastiate prin toata lista, cu pozitii mai bune sau mai proaste, dar "in carti". Cu cele 51 de miliarde de miliarde ale sale, fondatorul corporatiei Microsoft, Bill Gates, a ramas si anul acesta - al 11-lea consecutiv, in fruntea ratingului Forbes. Urmeaza Worren Buffett (40 miliarde), patronul grupului Berkshire Hathaway si Paul Allen, colaboratorul lui Gates, cu 22,5 miliarde dolari.

Locul patru, in urcare de pe noua, i-a fost atribuit, pentru averea lui de 18 miliarde, lui Michael Dell, "parintele" corporatiei ce-i poarta numele. Pe cinci, venind de pe 10, poate fi gasit patrolul firmei Oracle Corp, Larry Ellison, a carui avere a fost evaluata la 15,7 miliarde dolari. O prima concluzie: patru dintre primii cinci cei mai bogati americani conduc societati specializate in tehnica de calcul. Dintre personalitatile care nu au intrat anul acesta in vizorul expertilor de la "Forbes" se numara seful companiei DreamWorks Animation SKG Inc, Jefrey Kazenberg, si mostenitoarea lui H.J. Heinz ketchup, Teresa Hanz-Kerry, impreuna cu sotul ei, senatorul John Kerry, fostul adversar al lui George Bush la alegerile prezidentiale americane de anul trecut.

Un amanunt: pentru a intra pe lista celor mai bogati locuitori ai SUA nu mai este suficient sa fii multimilionar. Contul tau trebuie sa numere deja un miliard de dolari. Este cazul a 94% dintre personajele ultimului top.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.