Consilierul juridic al guvernului israelian, Menny Mazuz, vrea sa deschida o ancheta in cazul plangerilor facute impotriva premierului Ariel Sharon, aflat in centrul unui nou scandal politic.

Luni, canalul de televiziune Israel 10 a dezvaluit ca el a profitat de vizita la New York pentru a obtine fonduri ilegale in campania sa pentru sefia Likud. Sharon a participat la un dineu oferit de una dintre cele mai bogate femei din SUA, Nina Rosenwald, la care au fost prezenti 40-50 milionari evrei americani. Invitatiile precizau ca fiecare cuplu trebuie sa ofere 10.000 de dolari unei organizatii ce sustine campania lui Sharon. Or, legea israeliana a finantarii partidelor politice interzice donatiile din strainatate ce depasesc circa 7.700 de dolari de familie.

Desi purtatorul de cuvant al lui Sharon a negat totul, unii politicieni au reactionat la dezvaluiri si au reamintit ca nu e prima oara cand Sharon este banuit de acest gen de afaceri. Fiul lui, Omri, deputat, a fost inculpat de justitie intrucat a creat societati-fantoma in campania similara a lui Ariel, din 1999. Acum, premierul crede ca e vorba de manevre pentru a-l scoate din cursa sefiei Likudului, votul crucial desfasurandu-se lunea viitoare, cand 3.000 de membri ai Likud vor decide data alegerilor primare care il vor desemna pe cel care va conduce partidul. Eyal Arad, consilier al lui Sharon, a dat de inteles ca acesta ar putea parasi Likudul daca va pierde alegerile.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.