China va deveni cunoscuta pentru o noua revolutie. Dupa "Revolutia culturala" de trista amintire si revoluita industriala prin care trece in prezent, tara cea mai populata din lume pregateste un nou moment istoric: "revolutia toaletelor".

Mult-asteptatele Jocuri Olimpice din 2008 de la Beijing produc deja efecte colaterale. Pe langa modernizarea orasului si pregatirea populatiei pentru rolul de gazda, Beijingul ia masuri si pentru igienizare.

Autoritatile statului au dat directive clare: "sa nu existe mai mult de doua muste si nici vreo urma mizerie in toaletele publice, in niciun moment".

Au fost angajati 400 de "specialisti in ecologizare" care au rolul de a pune in practica toate masurile "primului sistem din istoria Beijingului de urmarire a standardelor toaletelor publice."

Beijingul este considerat un dezastru la capitolul toaletelor publice, nu numai prin numarul mic, dar si prin absenta totala a apei curente, a mecanismelor de evacuare sau hartie igienica la majoritatea dintre acestea.

Insa JO din 2008 obliga la curatenie si "Obrazul subtire, cu cheltuiala se tine". Autoritatile nu au vrut sa declare cat ii costa igienizarea, insa analistii sunt de parere ca suma nu este deloc mica.

Exista chiar si un centru de comanda care monitorizeaza si anunta rezultatele periodic. De exemplu, pana la data de 6 septembrie, circa 1.100 de toalete publice din Beijing au fost "upgradate", iar rezultatele au fost publicate in Beijing Times.

Mai mult, chinezii au introdus si un sistem de acordare a stelelor pentru toaletele publice. Cum era de asteptat, cele situate in zonele turistice au primit patru stele, pentru "curatenie si confort".


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.