Un somer de origine tunisiana, in varsta de 55 de ani, dintr-o suburbie a Parisului, a castigat impreuna cu fiul sau de 22 de ani, si el somer, un premiu de nu mai putin de 76 milioane de euro la Loteria euromilioanelor, adica echivalentul a aproape 62 de secole de salariu minim in Franta.
Agentia pentru jocuri de noroc a precizat ca cele 75.888.514 milioane de euro castigate constituie un record pentru Franta. Somerul, tatal a sase copii, casatorit cu o algerianca, a fost singurul jucator din Europa care a nimerit cele cinci numere "bune" si cele doua stele "norocoase", potrivit sistemului de joc al euroloteriei. Recordul absolut al loteriei europene Euromilioane, lansata in februarie 2004, a fost stabilit tot in acest an, de catre o irlandeza, care a castigat 115.436.126 euro. Tarile participante sunt Franta, Spania, Marea Britanie, Luxemburg, Belgia, Elvetia, Portugalia, Irlanda si Austria.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.