Noul ambasador al Statelor Unite la Sofia, John R. Beyrle, sosit in tara vecina abia in urma cu doua saptamani, apreciaza ca este prematur sa se discute acum despre amplasarea bazelor americane in Bulgaria.

In cadrul intalnirii sale cu presedintele parlamentului, Georgi Pirinski, reprezentantul SUA a mentionat ca Washingtonul considera Bulgaria un partener valoros si totodata un prieten, adaugand ca subiectul unitatilor armate va fi abordat pe viitor. Cu toate acestea, declaratiile sale ridica semne de intrebare cu privire la intentiile americane de a amplasa baze militare in tara vecina, mai ales ca, in urma cu cateva luni, autoritatile de la Sofia apreciau ca procedurile de semnare a acordurilor pe aceasta tema vor fi declansate in toamna acestui an. Bulgaria nu este insa singura tara care ar putea gazdui astfel de unitati, Romania si Polonia numarandu-se la randul lor printre destinatiile considerate favorite.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.